eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma

Semjén a "társadalmi eutanáziáról"

Ámokfutás az, amit a kormány a több-biztosítós rendszer bevezetése tekintetében tesz, melynek a következménye egyfajta társadalmi eutanázia lehet - mondta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke Dunapatajon.

Ha nem az állam fizeti ki a multinacionális befektetőknek az extraprofitot, akkor mégiscsak az embereknek kell kifizetni - mondta Semjén Zsolt, a lakossági fórumon.

A politikus szerint szakmai kérdésekre sem tud egyértelmű választ adni a kormány. Utalt a Gyurcsány Ferencnek feltett, de választ nem kapott egyszerű kérdésre, hogy ki fogja kifizetni a multinacionális befektetők extra profitját.

"Hiszen nem azért fektetnek be a multinacionális cégek az egészségügybe, hogy Mari néninek és Józsi bácsinak jó legyen, hanem azért, hogy extraprofitra tegyenek szert" - fűzte hozzá a KDNP elnöke.

Felhívta a figyelmet a lényegesen nagyobb működési kiadásokra, mert "egy OEP az egy bürokrácia, tíz magánbiztosító, az tízszeres bürokrácia".

Semjén Zsolt szerint a legfelháborítóbb az, hogy "Gyurcsány Ferenc a saját politikai túléléséért és az SZDSZ kedvéért föláldozta a társadalombiztosítást és a szociális gondolat minimumát is".

A tervbe vett új kormányzati negyed építésével kapcsolatban megjegyezte, hogy minden lehetőséget megragadnak, hogy ne épüljön fel, de ha elkészül, akkor "azt közcélra, például oktatásra" fogja a következő, reményei szerint, Orbán-kormány használni.

Az ingatlanadó bevezetéséről azt mondta: a csődbe vitt ország terheit akarják az emberekkel megfizettetni.

"A milliárdosok vannak abban a helyzetben, hogy gazdasági társaságok tulajdonában lévő villákban laknak, tehát ki tudják kerülni az ingatlanadót" - mondta.

A KDNP elnöke kijelentette: a népszavazással a nép hangot adhat annak, hogy nem kér a Gyurcsány-kormányból.

A közös magyar-román kormányülésre utalva Semjén Zsolt hangsúlyozta: a mindenkori magyar kormánynak kötelessége, hogy az autonómia kérdését felvesse, és az autonómia melletti elkötelezettségét nyilvánvalóvá tegye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×