Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kövér: "Erre megy ki a játék"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz választmányának elnöke szerint módszeresen és szisztematikusan teszik tönkre az országot, minden területen a leépülés, a lerohasztás, a rombolás politikája zajlik. Kövér László szerint "létrejön egy szűk, tíz százalékos nagyon gazdag elit, amely uralma alatt tudja tartani a kilencven százalékot".

A Fidesz választmányi elnöke szerint módszeresen tönkreteszik az országot. Kövér László a Veszprém megyei Szentgálon tartott lakossági fórumon kijelentette: a kormány tönkre akarja tenni a nemzetbiztonsági szolgálatokat, ezért kerülhet 17 évvel a rendszerváltás után "egy KGB-s" a szervezett bűnözés, a terrorizmus elleni harc, a kémelhárítás, az alkotmányvédelemre létrehozott belső elhárítás élére.

Kövér László úgy vélte, a hatalmon lévők szerint "legalább az oroszoknak tegyünk egy szívességet felkiáltással nevezzünk ki egy olyan embert az élre, aki egyes egyedül az orosz érdekeknek megfelelően szétveri a magyar elhárítást, és úgy ahogy van lenullázza".

A fideszes politikus hangsúlyozta: a Nemzetbiztonsági Hivatalnak nemcsak az oroszok és minden mással szembeni kémelhárító munka a funkciója, hanem többek között a magyarországi szervezett bűnözéssel szembeni harc is, és ha a szolgálatok "normálisan működnek, teszik a dolgukat, akkor előbb-utóbb beleakadnak azokba a szálakba, amelyek ezt a politikai garnitúrát a tényleges bűnözéssel összekötik".

"Kényelmesebb dolog, ha egyáltalán nem is dolgoznak, mintha állandóan rájuk kell szólni, hogy most ezeket a dossziékat tüntessék el" - vélekedett Kövér László, aki beszélt arról, hogy "lerohasztották" a honvédséget, a rendőrséget, az egészségügyet, az oktatást és szemétlerakó-hellyé vált az ország.

"Olyan helyzetet kell egyszer s mindenkorra előidézni és bebetonozni, amelyben nincs már jelentősége annak, hogy holnap, holnapután ki lesz a kormányfő, milyen koalíció lesz többségben a parlamentben, mert a kormánynak nem lesz semmilyen mozgástere, eszköze, nem lesz semmilyen hatalma" - fejtette ki Kövér László.

A Fidesz választmányi elnöke szerint a valóságos hatalom mindig azoknak a kezében marad, akiknek nem lesz ugyan miniszteri tárcájuk, de "eddig is valójában ők adták a diktátumokat a politika számára a háttérből".

Kövér László hozzátette: azokról a gazdasági, média- és egyéb kulturális hatalmakról beszél, amelyek, ha nem lesz erős államhatalom, amelyik megvédi a többséget velük szemben, gyakorlatilag "gátlás és korlát nélkül tudják kiszipolyozni az ország lakóit".

"Létrejön egy szűk, tíz százalékos nagyon gazdag elit, amely uralma alatt tudja tartani a kilencven százalékot; erre megy ki a játék" - mondta Kövér László a szentgáli fórumon.