eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kedvencüket féltik az ausztrálok

Ausztráliában sokan attól félnek, hogy a japán bálnavadászok megölik a Föld egyetlen fehér színű púposbálnáját. Migaloo ugyanis az ország kedvencévé vált.

Migaloo az ausztrál benszülöttek nyelvén fehér fickót jelent. Ausztráliában így nevezték el azt a púposbálnát, amelyet társaitól eltérő külseje miatt rendszeresen megfigyelnek a helyiek.

Először 1991-ben fedezték fel, azóta minden évben nyomon követik vonulását.

A bálna, ahogy a többi hasonló állat is, minden évben megteszi vándorútját a déli Antarktisztól a Csendes-óceán déli részéig, a Nagy-korallzátonyig, ahol már melegebb áramlatokkal találkozik.

Az állatok néhány hónappal később pedig, amikor a nőstények már világra hozták kicsinyeiket, visszatérnek a déli hidegebb tengerekhez.
Migalooról sokan azt tartják, hogy az egyetlen fehér színű púposbálna a Földön. Ausztráliában azonban attól tartanak, hogy a japán bálnavadászati szezonban elveszíthetik kedvencüket.

Bár a japán hatóságok tagadják, hogy a púpos bálnának bántódása eshetne, mint mondták, kizárólag 50 púposbálnát és 50 szürkebálnát foghatnak ki a halászok, emellett kardszárnyú delfinek kifogására kaptak még engedélyt a halászok.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×