eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Jövőre már 10-12 ezer helyen fogadják el az üdülési csekket

Növekszik az üdülési csekkekre igénybe vehető szolgáltatások köre és nagyobb értékű csekket lehet kedvezménnyel megvásárolni jövőre - mondta a Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke az InfoRádiónak. Karácsony Mihály kiemelte: elérhető, hogy minden magyar állampolgárnak legyen juttatása az üdülési csekk.

A jelenlegi 65 500 forint helyett jövőre 69 000 forint lesz az a határ, ameddig adómentesen vásárolhatnak a munkaadók munkavállalóiknak, valamint közeli hozzátartozóiknak üdülési csekket - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke.

Karácsony Mihály közölte: jelenleg másfél millió ember rendelkezik üdülési csekkel, de a várakozások szerint ez 2008-ban elérheti a kétmilliót is. A cél az, hohgy minden magyar állampolgárnak legyen juttatása az üdülési csekk - tette hozzá.

Az igénybe vehető szolgáltatások köre is bővülni fog a következő évben - emelte ki Karácsony Mihály. Hozzátette: a jelenlegi 8 ezerről 10-12 ezerre fog emelkedni azon szolgáltatók száma, ahol elfogadják az üdülési csekket.

Az elfogadóhelyek között a szálláshelyek és az utazási irodák piaca telített, ezért a kultúra, a szabadidősport és az egészségmegőrzés felé nyitnak jövőre - közölte a Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×