eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány közel húsz feladatot osztott ki a tárcáknak a faluprogramon

Mintegy 20 feladatot osztott ki a tárcáknak a kormányfő a négynapos falujáró programon - közölte a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára.

Ficsor Ádám a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a vidékpolitika szinte minden tárcát érint, ezért volt nagy a jelentősége annak, hogy a miniszterelnök naprakész tapasztalatokat szerezzen a valós helyzetről.

A szakállamtitkár kitért arra is, hogy az Új Magyar Falu programba összegyűjtötték az összes elérhető vidékfejlesztési pályázati forrást.

Kiemelte: vidéken a főbb feladatok a munkahelyteremtés, az életminőség javítása, a kiegyensúlyozott természeti környezet megőrzése, valamint a hagyőmányorzés.

A Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc vidéki körútjáról mindent elmond, hogy jó része titokban, a helyi emberek tudta nélkül, vagy a rendezvényekről való kizárásukkal zajlott. Gyurcsány Ferenc esélyt sem adott magának. illetve a vidéki embereknek a problémákkal és egymással való szembenézésre, az őszinte beszédre - tette hozzá Szijjártó Péter

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×