Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Gyurcsány védi a 13. havi nyugdíjat, de már a 12.-et is elvette\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc a megszorításokkal tavaly a 13. havi, idén pedig már a 12. havi nyugdíjat is elveszi az idősektől. Navracsics Tibor azt mondta: ebben az esztendőben akár a 12-13 százalékot is elérheti a nyugdíjas-infláció.

A legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője szerint bár Gyurcsány Ferenc lendületesen védi meg mindennap a 13. havi nyugdíjat, kormánya azt már régen elvette.

Navracsics Tibor közölte: a tavalyi és idei megszorító intézkedések után a negyedik Gyurcsány-csomag, azaz a jövő évi költségvetés, amely semmilyen többletjuttatást nem ad a gondok enyhítésére, tovább rontja a nyugdíjasok helyzetét.

"Miközben Gyurcsány Ferenc állandóan megvédi a 13. havi nyugdíjat, aközben már elvette a 12.-et is" - jelentette ki a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Navracsics Tibor rámutatott: a magyar infláció háromszorosa az európai uniós átlagnak, azon termékek körében pedig, amelyeket leginkább az idősek vásárolnak, idén elérheti a 12-13 százalékos mértéket is.

A frakcióvezető hozzátette: jövő héten a parlamentben a Fidesz nem fogja támogatni az ingatlanadó bevezetését, amely az idősek életkörülményeit már szabályosan "megsemmisítené".

A kereszténydemokrata Soltész Miklós bejelentette: a Fidesz-KDNP frakciószövetség országgyűlési módosító javaslataival enyhíteni akarja a nyugdíjasok vagy a nyugdíj előtt állók terheit.

"A pocsék kormányzásnak a következményeit a Gyurcsány-kormány a nyugdíjasokkal, illetve a nyugdíj előtt állókkal akarja megfizettetni" - közölte.

Soltész Miklós megjegyezte: az ezekben a hetekben utalt nyugdíj-kiegészítés törvényi kötelezettsége a kormánynak.

A rendszeres év végi nyugdíjkorrekcióról még az Orbán-kabinet döntött.

Budai Bernadett kormányszóvivő azt mondta: jövőre mintegy 8,4 százalékkal jut több pénz nyugellátásra, mint idén.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy jövő januárban 4,9 százalékos nyugdíjemelés lesz, ezzel a nyugdíjak megőrzik és növelik vásárlóértéküket.