eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Erdőkben jól állunk

Magyarországon 800 ezer hektár erdőt telepítenek az elkövetkezendő évtizedekben - mondta az InfoRádiónak az ÁPV Zrt. Erdészeti és Agrárgazdasági Portfoliókezelő Igazgatóságának ügyvezetője egy, a Népszabadság által rendezett erdészeti konferencia után.

Koleszár István közlése szerint Európában egyedülállónak számít, hogy az ország területének húsz százalékát erdő borítja. Ez annak köszönhető, hogy 1921 óta több mint 800 ezer hektárnyi erdőt telepítettek az országba.

Jelenleg az erdővel borított területek nagysága 2 millió hektárra tehető, ebből 1 millió 160 ezer hektárnyi van állami tulajdonban. Hozzátette: az állam nem tervezi a tulajdonában lévő erdőterületek eladását.

Az erdőállományt további 800 ezer hektárral kellene növelni, ennek azonban a jelenlegi szabályozás nem kedvez. Az Európai Unió területalapú támogatását ugyanis csak akkor kapják meg a gazdák, ha földjüket szántóként hasznosítják.

A szakember szerint az államnak fel kellene vásárolnia a rosszabb minőségű földeket, hogy azokra telepítsen újabb erdőket.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×