Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A kereszteződés, ahol ütni is készek az autósok - képek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Dühösen vitatkozó autósok, óriási dugók - ez jellemzi napok óta a VIII. kerületi Bródy Sándor utca és Puskin utca kereszteződést. A két irányból érkező forgalom útját egyrészről kordon állja, másrészről útfelbontás akadályozza. A munkákat ismét nem hangolták össze.

Szemtanúk szerint az elmúlt napokban esténként többször majdnem a tettlegességig fajult a vita a két irányból érkező autósok között a józsefvárosi Bródy Sándor utca és Puskin utca kereszteződésében, de nem csak este, napközben is nagy a dugó.

Az ok: a Puskin utcát úgy bontották fel, hogy a Bródy Sándor utca Múzeum körútra vezető részét nem nyitották meg a forgalom előtt, holott a szakasz felújítása már hónapokkal ezelőtt befejeződött.

A felújított Bródy Sándor utcai szakasz használatba-vételi engedélyéhez ugyanis még hiányzik a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakhatósági engedélye, ezért kordonnal van lezárva.

Róna Katalin, a hivatal sajtófőnöke elmondta, hogy nem tudja pontosan, miért késlekedik az engedély kiadása.

Az InfoRádió értesülése szerint a Rákóczi útra vezető Puskin utcát kábelfektetés miatt bontották fel.

Bár a munkagödör mellett elférnek az autók, de az ott dolgozó munkagépek gyakran percekig feltartják az amúgy is hosszú sorokban araszoló autókat.

Korábban úgy számoltak, hogy a bontás kezdetére átadják a felújított Bródy Sándor utcai szakaszt és a Múzeum körút felé is távozhatnak az autók a kereszteződésből.

A Bródy Sándor utca felújításával nem ez volt az első probléma. Mint az InfoRádió beszámolt róla, a beruházás kezdetén egyszerre zárták le a Puskin utcát és a felújítandó szakaszt.

Az autósokat a megmaradt egyirányú utcák oda terelték vissza, ahol behajtottak az utcába. A helyzetet rontotta, hogy a beruházó nem helyezett ki tájékoztató táblákat, holott kötelessége lett volna.

Volt, aki három órát töltött a dugóban araszolva az alig egy kilométeres szakaszon. Végül a főváros, a kerület és a beruházó által alakított válságstáb oldotta meg a helyzetet.