Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szilvásy: \"Kit zavar egy be nem jelentett tüntetés október 23-án\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szerint úgy kell módosítani a gyülekezési törvényt, hogy a be nem jelentett spontán tüntetéseket ne kelljen azonnal feloszlatnia a rendőrségnek.

Szilvásy György az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette: egyetért az igazságügy-miniszterrel abban, hogy a gyülekezési törvény a mostani formájában nem jó, és több ponton nem szabályozza egyértelműen, mikor kell beavatkoznia a rendőrségnek.

A kormány nem akarja korlátozni a gyülekezési jogot és a véleménynyilvánítás szabadságát. Egyértelmű szabályokra van szükség - mondta a miniszter.

Személyes véleményeként kijelentette: a spontán gyülekezésnek van egy olyan fajtája, amely nem káros, nem veszélyes.

Egy sor esetben az indokoltnál nagyobb incidensekhez vezethet, ha a rendőrségnek az ilyen demonstrációk esetében be kell avatkoznia - vélekedett Szilvásy György.

Kit zavar egy be nem jelentett tüntetés október 23-án a Corvin közben? - tette fel a kérdést a politikus.

Maradnak a külön titkosszolgálatok

Jelenleg nincs napirenden a polgári és a katonai titkosszolgálatok összevonása - mondta Szilvásy György arra az Állami Számvevőszék által tett megállapításra reagálva, hogy a hivatalok összevonása nem volna gazdaságos.

A politikus elmondta: a kabinet levetett a napirendről a szervezetek összevonását, a szolgálatok hatékonyságuk növelésén dolgoznak.

Közölte: az ÁSZ vizsgálata megállapította, hogy a szolgálatok gazdálkodása rendben volt.