eur:
394.32
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Szilvásy: "Kit zavar egy be nem jelentett tüntetés október 23-án"

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szerint úgy kell módosítani a gyülekezési törvényt, hogy a be nem jelentett spontán tüntetéseket ne kelljen azonnal feloszlatnia a rendőrségnek.

Szilvásy György az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette: egyetért az igazságügy-miniszterrel abban, hogy a gyülekezési törvény a mostani formájában nem jó, és több ponton nem szabályozza egyértelműen, mikor kell beavatkoznia a rendőrségnek.

A kormány nem akarja korlátozni a gyülekezési jogot és a véleménynyilvánítás szabadságát. Egyértelmű szabályokra van szükség - mondta a miniszter.

Személyes véleményeként kijelentette: a spontán gyülekezésnek van egy olyan fajtája, amely nem káros, nem veszélyes.

Egy sor esetben az indokoltnál nagyobb incidensekhez vezethet, ha a rendőrségnek az ilyen demonstrációk esetében be kell avatkoznia - vélekedett Szilvásy György.

Kit zavar egy be nem jelentett tüntetés október 23-án a Corvin közben? - tette fel a kérdést a politikus.

Maradnak a külön titkosszolgálatok

Jelenleg nincs napirenden a polgári és a katonai titkosszolgálatok összevonása - mondta Szilvásy György arra az Állami Számvevőszék által tett megállapításra reagálva, hogy a hivatalok összevonása nem volna gazdaságos.

A politikus elmondta: a kabinet levetett a napirendről a szervezetek összevonását, a szolgálatok hatékonyságuk növelésén dolgoznak.

Közölte: az ÁSZ vizsgálata megállapította, hogy a szolgálatok gazdálkodása rendben volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×