Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nézze meg a világ legerotikusabb gyümölcsét!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
\"Trópus a télben\" - ez lesz a Füvészkert szezonzáró rendezvényének a jelmondata. November 9. és 11. között a látogatók trópusi gyümölcsöket kóstolhatnak és vásárolhatnak, a gyerekek versenyezhetnek kókuszdióért, illetve növény- és gyümölcsfelismerő játékon mérhetik össze tudásukat. Az ELTE Botanikus Kertjének igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy olyan programokat próbálnak szervezni, amelyekre a közönségnek is igénye van.

Trópusi piacot rendeznek be a Füvészkert szezonzáró rendezvényén, ahol az érdeklődők megkóstolhatnák az ezen az éghajlaton termő gyümölcsöket és élvezeti növényeket - mondta az InfoRádiónak az ELTE Botanikus Kertjének igazgatója.

A rendezvényen olyan növényeket nézhetnek meg a Füvészkertbe látogatók, amelyeket Magyarországon csak elvétve látni: itt lesz a világ legnagyobb, legbüdösebb és legerotikusabb gyümölcse is - közölte Orlóczy László.

Hozzátette: játékos programokkal is készülnek, növény- és gyümölcsfelismerő versenyt tartanak, a gyerekek pedig akár maguk is szüretelhetnek kókuszt.

A Füvészkertben 2007-ben több szakmai és kulturális rendezvényt tartottak: sikeres volt a tavaszi cseresznyevirág-ünnep, látványos a nyári Viktória-virágzás, ősszel pedig a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködésben szerveztek programokat Molnár Ferenc regénye, Pál utcai fiúk megszületésének évfordulójára - mondta Orlóczy László.

A Füvészkert télen is nyitva tart, a trópusi pálmaház a hideg hónapokban is megtekinthető, idén azonban már nem lesz nagy kiállítás, ekkor a kertészek dolga szaporodik meg - fűzte hozzá az ELTE Botanikus Kertjének igazgatója.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa