eur:
394.89
usd:
370.5
bux:
65153.4
2024. április 19. péntek Emma

Egészségügyi reform: vita az MSZP-frakcióban

Több mint száz módosítóindítványt nyújtanak be a szocialisták az egészségbiztosítási reform törvényjavaslatához - mondta az InfoRádiónak Kökény Mihály. Az MSZP-s országgyűlési képviselő közölte: a frakcióban vita van a megalakuló egészségpénztáraknak juttatandó fejkvótaosztás ütemezése, valamint a kisebbségi tulajdonosok, befektetők menedzsment jogai miatt is.

Vita van az MSZP parlamenti frakciójában a megalakuló egészségpénztáraknak juttatandó fejkvótaosztás ütemezése, valamint a menedzsment jogok miatt - közölte az InfoRádióval Kökény Mihály.

A szocialista politikus kiemelte: jelentős indítványokat fognak megfogalmazni és benyújtani ehhez a két területhez kapcsolódóan.

Kökény Mihály szerint a fejkvótaosztás kapcsán az a legnagyobb kérdés, hogy milyen mértékben kell ezt már most szabályozni, illetve hogyan lehet a területi kiegyenlítés elvét érvényre juttatni.

Azt is tisztázni kell, hogy ennek milyen ütemezését tartalmazza a törvényjavaslat - tette hozzá a MSZP-s képviselő.

A menedzsment jogok dilemmájának két megoldása lehet - hangsúlyozta Kökény Mihály.

Kifejtette: az egyik szerint meg kell határozni, hogy az igazgatóság miben dönthet és miben kell közgyűlési döntést kérnie, a másik szerint pedig bizonyos meghatározott kérdésekben együttes döntésre van szükség, vagyis addig kell tárgyalni, amíg konszenzusra jut a többségi és a kisebbségi tulajdonos.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×