Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az SZDSZ kifogásolja az MSZP-Fidesz együttszavazást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Országgyűlés elsöprő többséggel fogadta el azt a szocialista képviselők által benyújtott módosító indítványt, amely az adótörvény-javaslatból törölte a kisadók összevonására vonatkozó paragrafusokat.

Az Országgyűlés 324 igen szavazattal, 28 ellenében fogadta el a javaslatot, amely meghiúsítja azt a kormányzati szándékot, hogy összevonják a szakképzési hozzájárulást, az innovációs járadékot és a rehabilitációs járulékot.

Korábban ezt az összevonást az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkaadói és munkavállalói oldala sem támogatta.

Kovács Tibor, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese korábban azzal indokolta a kormány javaslatának elutasítását, hogy az elképzelést nem támogatják azok, akiket a tervek szerint tehermentesítene.

Ha azok, akiket érint ez a javaslat, nem kérnek belőle, akkor nem kell összevonni az adókat, azaz a frakció a kormány álláspontjával szemben fog szavazni - tette hozzá.

Az SZDSZ-nek nem tetszik

"Az SZDSZ sajnálattal állapítja meg, hogy az MSZP-frakció ma az adótörvények szavazásánál több alkalommal a Fidesszel, a kormány ellenében, egyes javaslatoknál a koalíciós megállapodást megsértve foglalt állást az Országgyűlésben" - írta közleményében az SZDSZ.

A dokumentum szerint "a szocialista képviselők ezzel kihátráltak a kormányprogram és koalíciós szerződés fontos elemeinek végrehajtása mögül".

A most elutasított fontos javaslatokat eddig két alkalommal - a 2006-os kormányprogram elfogadásakor és idén, a koalíciós szerződés 3. számú mellékletének aláírásával - már megerősítette a Magyar Szocialista Párt - emlékeztetnek a liberálisok.

Az SZDSZ arra kéri a szocialista pártelnök-kormányfőt, hogy járjon el annak érdekében, hogy a szocialista frakció támogassa az elfogadott reformtörekvéseket.