eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nincsenek fennakadások a fővárosi temetők környékén

Ma már nem számítanak akkora forgalomra a temetőkben, mint tegnap, mondta Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, tegnap semmilyen incidens nem történt.

Tegnap rengetegen voltak a temetőkben, délelőtt a rendőri segítség ellenére komoly feladat volt kijutni az Új Köztemetőig és a Farkasréti temetőig - mondta el az InfoRádiónak Simóka Kálmánné.

Semmilyen problémáról, gondról, incidensről nem érkezett bejelentés - tette hozzá a Budapesti Temetkezési Zrt. vezérigazgatója, aki elmondta, hogy autóval csak az Új Köztemetőbe és a Fiumei úti temetőbe lehet behajtani.

A csütörtökihez képest pénteken délelőtt kisebb volt a forgalom a fővárosi temetők környékén, a közlekedésben nincs komolyabb fennakadás - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese az MTI-vel. A rendőrséghez eddig nem érkezett bejelentés bűncselekményekről - mondta Csillag Melinda.

A korábbi közlések szerint a rendőrség mindenszentek és halottak napján fokozottan ellenőrzi a sírkertek környékét. A rendőrök mellett a polgárőrség és a temetők biztonsági szolgálatai is segítenek a temetők környéki közlekedés és a közrend biztosításában.

A BKV fődiszpécsere azt közölte: a csütörtöki naphoz képest enyhült a forgalom a fővárosi temetőket érintő buszokon és villamosokon. Mint mondta, egyetlen vonalon sincs fennakadás.

A BKV korábban arról tájékoztatott, hogy pénteken is gyakrabban járnak majd a fővárosi temetőket érintő járatok.

A tömegközlekedési cég a zsúfoltság enyhítésére a négynapos ünnepi hétvégére csuklós járműveket állított forgalomba.

A budapesti temetők november 4-ig reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva. A temetői irodákban pénteken is ügyeletet tartanak a látogatók számára 7.30 és 17 óra között.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×