eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Vaskerítés és közpark: 1,3 milliárdért újulhat meg a Kossuth tér

A 2-es villamos vágánya mentén lesz a Parlamentet védő díszkerítés a Kossuth tér rendezésére most kiírt pályázat szerint. Beleznay Éva, Budapest megbízott főépítésze az InfoRádiónak elmondta, hogy az Országház épülete körül lesz egy húsz méter széles biztonsági zóna, a zóna és a kerítés között lesz az éjszakára bezárható közpark.

A pályázati kiírás a Kossuth térnek, a környező épületek által határolt területnek a rendezésére vonatkozik - mondta az InfoRádiónak Budapest megbízott főépítésze.

Beleznay Éva kiemelte: céljuk, hogy biztosítsanak egy közteret a városlakóknak, egy reprezentatív előteret a Parlament körül a turisták számára, valamint megteremtsék az Országház biztonságát.

Budapest megbízott főépítésze elmondta, hogy tudomása szerint Európában valamennyi parlament körül van kerítés.

A díszkerítés a 2-es villamos pályája mentén húzódna - hangsúlyozta a főépítész. Hozzátette: az Országház épülete körül lesz egy húsz méter széles biztonsági zóna, és a zóna és a kerítés között lesz az nappal látogatható, de éjszakára bezárható közpark.

A terület rendezése 1,3 milliárd forintba fog kerülni a becslések szerint - közölte Beleznay Éva. Kiemelte, hogy a pályázat nyertesét augusztusban hirdetik ki, majd a jövő évben megvalósulhat a beruházás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×