Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vaskerítés és közpark: 1,3 milliárdért újulhat meg a Kossuth tér

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A 2-es villamos vágánya mentén lesz a Parlamentet védő díszkerítés a Kossuth tér rendezésére most kiírt pályázat szerint. Beleznay Éva, Budapest megbízott főépítésze az InfoRádiónak elmondta, hogy az Országház épülete körül lesz egy húsz méter széles biztonsági zóna, a zóna és a kerítés között lesz az éjszakára bezárható közpark.

A pályázati kiírás a Kossuth térnek, a környező épületek által határolt területnek a rendezésére vonatkozik - mondta az InfoRádiónak Budapest megbízott főépítésze.

Beleznay Éva kiemelte: céljuk, hogy biztosítsanak egy közteret a városlakóknak, egy reprezentatív előteret a Parlament körül a turisták számára, valamint megteremtsék az Országház biztonságát.

Budapest megbízott főépítésze elmondta, hogy tudomása szerint Európában valamennyi parlament körül van kerítés.

A díszkerítés a 2-es villamos pályája mentén húzódna - hangsúlyozta a főépítész. Hozzátette: az Országház épülete körül lesz egy húsz méter széles biztonsági zóna, és a zóna és a kerítés között lesz az nappal látogatható, de éjszakára bezárható közpark.

A terület rendezése 1,3 milliárd forintba fog kerülni a becslések szerint - közölte Beleznay Éva. Kiemelte, hogy a pályázat nyertesét augusztusban hirdetik ki, majd a jövő évben megvalósulhat a beruházás.