eur:
394.49
usd:
370.24
bux:
65491.71
2024. április 23. kedd Béla

Lemondott az MSZP fővárosi frakcióvezetője az SZDSZ-es koalíció miatt

Elfogadta az MSZP-SZDSZ közötti koalíciós szerződés tervezetét pénteken a szocialisták budapesti párttanácsa, amelynek ülésén Molnár Gyula fővárosi elnök és frakcióvezető bejelentette, hogy lemond frakcióvezetői posztjáról - közölték az elnökségi ülés résztvevői.

Lemondott frakcióvezetői tisztségéről Molnár Gyula, miután az MSZP budapesti párttanácsa elfogadta a párt és az SZDSZ közötti koalíciós szerződés tervezetét. Az elnökség csaknem egyhangúlag Steiner Pál frakcióvezető-helyettest javasolja a képviselőcsoport új vezetőjéül.

Az elnökség álláspontjának megváltoztatására kérte a fővárosi frakciót a fővárosi kiemelt fejlesztések bizottsága elnöki posztjával kapcsolatban. A képviselőcsoport több fordulós szavazás után Hunvald György VII. kerületi polgármester mellett voksolt, az elnökség viszont Somlyódy Csaba budapesti pártalelnököt támogatta, aki az előző ciklusban egyszerre volt a tulajdonosi és a kiemelt fejlesztések bizottságának fővárosi elnöke.

Ha a frakció elfogadja az elnökség álláspontját, akkor Somlyódy Csaba, akinek érdekében erőteljesen szót emelt az SZDSZ és Demszky Gábor személyes főtanácsadója, Mesterházi Ernő is a koalíciós tárgyalásokon, ismét egyidejűleg vezetheti ezt a két bizottságot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×