eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lehangoló állapotban Budapest legújabb uszodája - képgaléria!

Kihasználatlan marad télen a Margitszigeten épített Széchy Tamás Sportuszoda, mert üzemeltetője nem téliesíthette. Az ehhez szükséges használatbavételi engedélyt várhatóan csak decemberre kapja meg a létesítmény.

A margitszigeti új uszodát legközelebb majd csak tavasszal lehet használni, amikor az időjárás megengedi - mondta el az InfoRádióban Tibor Tamás.

A Széchy Tamás Sportuszodát üzemeltető Rendezvénycsarnok Zrt. igazgatósági elnöke azt már nem tudta megmondani, hogy tavasszal mi lesz a létesítmény sorsa, ugyanis január 1-jével várhatóan a Nemzeti Sportközpontok Nemzeti Sportuszodák részlege veszi át a sportközpontot.

Reményei szerint jövő télen már "valamilyen európai színvonalú befedés után" nem kell bezárni az uszodát. A befedés a tervek szerint egy sátorral történne meg, amit idén azért sem lehetett megvalósítani, mert az uszoda átadás-átvétele még nem történt meg. Az úszó Európa-bajnokságra a létesítmény csak ideiglenes engedélyt kapott.

A beruházás egy nyitott uszodára szólt - szögezte le Tibor Tamás.

<

Az uszoda az EB idején (képgaléria)
Az uszoda, amivel mindig csak baj volt

A Széchy Tamás Sportuszoda a nyári Európa-bajnokág előtti hetekben azért került az érdeklődés középpontjában, mert környezetvédő csoportok tiltakozása és a Duna magas vízállása miatt késett az építkezés.

AZ átadás végül az utolsó pillanatban megtörtént, az Európa-bajnokságot rendben meg is tartották, utána azonban ismét az uszoda - és annak környéke - került főszerepbe, a tereprendezés ugyanis meglehetősen sokat késett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×