eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Háromszoros vaskordonnal védik a Szabadság téri szovjet emlékművet

Fapajzsokkal szerelkeztek fel a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Jobbik Magyarországért Mozgalom tüntetői demonstrációjukra, amelyen a Szabadság téri szovjet emlékmű lebontását követelik.

A 13 órára meghirdetett rendezvény kezdetére a budapesti Szabadság téren a színpad mögött tripla vaskordonnal kerítette el a rendőrség a szovjet hősi emlékművet. A környéket nagy erőkkel biztosítja a rendőrség, a közeli Nádor utca és a Magyar Televízió melletti kis utcában több készenléti rendőrautó is áll.

A szovjet emlékmű lebontását és a Gyurcsány-kormány leváltását követelő demonstrálók békésen hallgatják az emlékmű előtt felállított színpad szónokait.

A rendezvény szervezői a kezdés előtt mintegy 30 darab, fából készült pajzsot helyeztek el a színpad előtt. Novák Előd szervező a Jobbik részéről annyit mondott, később derül ki, hogy mi célt is szolgálnak a pajzsok.

Egy szélsőjobboldali internetes portál délelőtt hírt adott arról, hogy az országos körözés alatt álló Budaházy György és "harcostársai" pajzsokat készítettek, amelyeket a tüntetésen osztanak ki. A pajzsok fából készültek, magasságuk több mint egy méter.

Az internetes oldal tájékoztatása szerint védekezési eszköznek szánják a békés tüntetőket is fenyegető lövedékek ellen, ráadásul transzparensnek is használhatók, ugyanis mindegyiken egy felfestett betű van, így sorfalat állva egy politikai üzenet olvasható le róluk.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×