eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Éjjeli próbaüzemen a Combinók

A hétvégén 21 óra után, éjjelente állítják ismét forgalomba a Combino villamosokat. Amennyiben a próbaüzem sikerül, az új villamosok hétfőtől ismét menetrend szerint járnak majd a Nagykörúton.

A 4-es és 6-os villamosok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat Budapesten, a Nagykörúton a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér között szombaton este 20.30 órától a napi üzemszünet végéig. Vasárnap már a teljes vonalon villamosok közlekednek.

A szombati napon a korábbi napokhoz hasonlóan végzik a keresztsodronyok cseréjét és a felsővezeték-rendszer szabályozási munkáit a Nagykörút dél-budai szakaszán.

A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között szombat este 21 órától a Combino villamosok is forgalomba állnak. Vasárnap, szintén 21 órától már a teljes vonalon közlekednek a Combinók.

Várhatóan szeptember 4-én, hétfőn már üzemkezdettől egyaránt közlekednek a Combino és a Ganz csuklós villamosok is.

A BKV korábbi közleménye szerint a Combinók augusztus 26-ától szeptember 1-jéig minden este 9 órától szállítanak utasokat.

A szerelvényeket korábban azért vonták ki a forgalomból, mert több meghibásodott közülük. Problémák jelentkeztek továbbá a villamos felsővezeték-rendszerben is.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×