eur:
395.79
usd:
372.71
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az MSZP teljes mellszélességgel a konvergenciaprogram mögött

Ellenszavazat nélkül támogatta az MSZP parlamenti képviselőcsoportja a konvergenciaprogramot - mondta Lendvai Ildikó, a frakció vezetője.

Az MSZP-frakció a konvergenciaprogramban az egyensúlyteremtés és a fejlesztés ország számára fontos céljait és megvalósítható eszközeit látja, ezért támogatja a programot - közölte a frakcióvezető, miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tájékoztatta a képviselőket a tervezetről.

Lendvai Ildikó azt mondta: a frakció kész arra, hogy parlamenti törvényalkotó munkája során az egész ciklusban a konvergenciaprogramot szolgáló és azzal harmóniában lévő törvényeket fogadjon el.

A politikus elmondta: a szavazást hosszú vita előzte meg, de végül a frakció ellenszavazat nélkül támogatta a dokumentumot.

Kérdésre válaszolva azt mondta: a vita során nem a konvergenciaprogram mondatait bírálták a frakciótagok.

A vitában az merült fel, hogyan, milyen tempóban lehet a szolgáltatásokat átszervezni, illetve az oktatási és az egészségügyi struktúra átalakítására a szükséges lépéseket meghozni - közölte, hozzátéve: a fejlesztések kapcsán szó volt arról, milyen önrészt lehet ezek érdekében "mozgósítani".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×