eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A koalíció és a kormányfő nem ment el a bizottsági ülésre

Nem jelentek meg az Országgyűlés költségvetési bizottságának hétfői ülésén a koalíciós képviselők, így a tanácskozás határozatképtelenség miatt elmaradt.

A meghívó szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő és Veres János pénzügyminiszter számolt volna be a konvergenciaprogramról, de egyikük sem jelent meg az ülésen.

Varga Mihály, a bizottság fideszes elnöke elmondta: Szilvásy György kancelláriaminiszter levélben közölte, hogy a miniszterelnöknek halaszthatatlan programja van.

Ez egyébként az MSZP-frakció ülése volt: a pénzügyi tárca vezetője és a kormányfő azon vett részt a bizottsági program helyett.

Az MSZP frakcióvezetője közölte: már korábban jelezték, hogy a hétfői időpont nem alkalmas, és keddi időpontot javasoltak, amelyen a párt képviselői részt vesznek.

Lendvai Ildikó nem tudta megmondani, hogy a miniszterelnök ott lesz-e a keddi bizottsági ülésen.

Az MDF parlamenti frakcióvezetője arra kéri a kormányfőt, hogy jelenjen meg az ülésen. Herényi Károly az InfoRádióban azt mondta: a parlamenti bizottság csak így tudja ellenőrző szerepét gyakorolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×