Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tűzijáték - Fidesz: titkos kormányzati vizsgálat folyik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz szerint a kormány azután is vizsgálja az augusztus 20-ai tűzijáték idején történteket, hogy két nappal ezelőtt az eljárás megszüntetéséről számolt be. Az ellenzéki párt tudni szeretné: pontosan mit vizsgálnak, és az eredmény mikor lesz nyilvános. A kormányszóvivő tagadta, hogy bármilyen titkos vizsgálat folyna.

Cser-Palkovics András helyettes szóvivő emlékeztett arra, hogy szerinte az elmarasztaló határozatokban téves következtetéseket vontak le szakmai kérdésekben, míg a politikai felelősséget nem is vizsgálták az állami ünnepen történt, öt halálos áldozatot követelő tragédia ügyében.

Hozzátette: a kormányszóvivő a köztársasági elnök csütörtöki nyilatkozatára válaszul azt mondta, hogy az államfő a vizsgálat végleges eredményéről kap majd tájékoztatást.

A Fidesz helyettes szóvivőjének közleménye szerint ez azt jelenti, hogy még most is tart valamilyen vizsgálat, amelyről nem tájékoztatták a közvéleményt.

Cser-Palkovics András úgy véli: a kormánynak azonnal közölnie kell, hogy az eljárásban pontosan mit vizsgálnak és miért nem tudnak erről az emberek.

A kormányszóvivő tagadja a vádat

Az augusztus 20-ai események kapcsán zajló vizsgálat akkor lesz végleges, ha az érintett tisztviselők ellen folyó vizsgálatok is lezárultak - mondta a kormányszóvivő.

"Szó sincs titkos vizsgálatról, hiszen miniszter úr tájékoztatta a sajtót, hogy egyes személyek ellen még vizsgálódnak" - tette hozzá Danks Emese.

Emlékezetett arra, hogy az érintett szaktárcák vezetői vizsgálatot indítottak az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetői ellen.

A legrészletesebb, legkörültekintőbb eljárás után lesz végleges a vizsgálat, amelynek eredményéről tájékoztatják Sólyom László köztársasági elnököt is.