Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics: Gyurcsány menekül a felelősség elől

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz szerint a miniszterelnök és a kancelláriaminiszter menekül a politikai felelősség elől az augusztus 20-án történtek után.

A legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője szerint Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatal vezetője téves következtetésekre jutott a vizsgálata során.

A Fidesz elnöksége szerint a kancelláriaminiszter a felelős az augusztus 20-án történtekért - jelentette ki Navracsics Tibor, a legnagyobb ellenzéki erő frakcióvezetője.

Közölte: Gyurcsány Ferenc rossz döntést hozott, mikor Szilvásy Györgyre bízta a vizsgálat lefolytatását független szakértők helyett.

A kancelláriaminiszter pedig rossz eredményre jutott az eljárás során, hiszen menet közben kiderült, hogy az érintett meteorológust nem lehet felelősségre vonni, a kataszrófavédelmnél pedig nem az illetékes ellen indult eljárás. A tűzijátékot szervező Nexus Kft. és a Miniszterelnöki Hivatal között kötött szerződésben szerepelt a természeti vis majorra vonatkozó kitétel - tette hozzá Navracsics Tibor.

A kormányszóvivő szerdán közölte: a kormányfő úgy döntött, nem indokolt a politikai felelősségre vonás ebben az ügyben.

A szocialisták szerint nem szabad átpolitizálni az ügyet

"Az augusztus 20-ai tragédiát és mások szerencsétlenségét a Fidesz eszközként használja. Mi sem tehetünk mást, mint hogy újra és újra megismételjük: a vihar okozta balesetek ügye nem politikai ügy, és a legkevésbé kampánytéma" - írta közleményében Varju László szocialista frakcióvezető-helyettes.

Az MSZP parlamenti frakciója és a kormány is elutasítja az ilyen hozzáállást és kikéri magának, hogy a természeti katasztrófát bárki összemossa a politikai célokkal - olvasható a dokumentumban.