Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A kormányfő garanciát vállalt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A miniszterelnök garanciát vállalt arra, hogy jövőre nem lesz járulékemelés Magyarországon. Ezt az Autonóm Szakszervezeti Szövetség elnöke mondta, miután a konvergenciaprogramról egyeztettek a munkavállalók és a kormány képviselői.

Borsik János hangsúlyozta: azért kértek biztosítékot Gyurcsány Ferenctől, mert az érdekképviselet szerint a kormány az évközbeni járulékemeléssel az idén felrúgta a 2006-ra vonatkozó egyezséget.

A szakszervezeti vezető azt is közölte: a zárt ajtók mögötti egyeztetésen Veres János pénzügyminiszter 3,5-4 százalékos reálkereset-csökkenést prognosztizált 2007-re. Ez az érdekképviseletek számára elfogadhatatlan.

Szabó Endre, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke az egyeztetés után arról beszélt, hogy a közszférát aránytalanul nagy mértékben sújtják a megszorítások.

Felhívta a kormány figyelmét arra, hogy ami az egészségügyben történik, az szerinte nem reform, mert nincs mögötte semmilyen koncepció.

A kormány nevében Kiss Péter beszélt, a szociális és munkaügyi miniszter azonban egyetlen érdemi részletet sem közölt, arra hivatkozva, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács ülése úgyis nyilvános lesz.

Gyurcsány Ferenc kormányfő az újságírók megkerülésével érkezett és távozott.

A kormány csütörtökön a munkaadók képviselőivel, hétfőn pedig az Országos Érdekegyeztető Tanácsban folytatja a tárgyalást a konvergenciaprogramról.