Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Olcsóbbá válhat a kötelező felelősségbiztosítás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az autósok és a biztosítók életét is megkönnyítheti, ha a parlament ősszel elfogadja Podolák György szocialista képviselő javaslatát, amely szerint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások bonus/malus besorolását egy központi helyen tartanák nyilván.

A javaslattevő az InfoRádióban elmondta: ha központi adatbázisban lenne nyilvántartva a biztosítottak összes káreseménye, és kellő biztonsággal működne a bonus/malus rendszer, akkor jelentősen nehezebbé válnának a biztosítási csalások.

A központi nyilvántartással mindenki tudhatja, milyen balesetek történtek, ki mit fizetett, ez idővel kedvezően hathat a biztosítási költségekre is - hangsúlyozta Podolák György.

A kormánypárti politikus szerint az autósok és a biztosítók nagy része is a javaslat mellett áll; és ha minden jól alakul, már ősszel módosulhat a törvény.

A biztosítónak is tetszik

Az Aegon Magyarország Biztosító ügyfélkiszolgálási igazgatója jó ötletnek tartja a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások központi nyilvántartását.

Maximálisan támogatom az ötletet, mert ez segíti a biztosítók közötti együttműködést és a kárrendezési munkát - tette hozzá Vereczki Andrást.

A szakember elmondta azt is: minden autósnak érdeke ez a módosítás, aki becsületesen fizeti a díjakat, mert egyszerűbbé válhat a kárrendezés és a biztosítók közötti váltás is.