eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Olcsóbbá válhat a kötelező felelősségbiztosítás

Az autósok és a biztosítók életét is megkönnyítheti, ha a parlament ősszel elfogadja Podolák György szocialista képviselő javaslatát, amely szerint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások bonus/malus besorolását egy központi helyen tartanák nyilván.

A javaslattevő az InfoRádióban elmondta: ha központi adatbázisban lenne nyilvántartva a biztosítottak összes káreseménye, és kellő biztonsággal működne a bonus/malus rendszer, akkor jelentősen nehezebbé válnának a biztosítási csalások.

A központi nyilvántartással mindenki tudhatja, milyen balesetek történtek, ki mit fizetett, ez idővel kedvezően hathat a biztosítási költségekre is - hangsúlyozta Podolák György.

A kormánypárti politikus szerint az autósok és a biztosítók nagy része is a javaslat mellett áll; és ha minden jól alakul, már ősszel módosulhat a törvény.

A biztosítónak is tetszik

Az Aegon Magyarország Biztosító ügyfélkiszolgálási igazgatója jó ötletnek tartja a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások központi nyilvántartását.

Maximálisan támogatom az ötletet, mert ez segíti a biztosítók közötti együttműködést és a kárrendezési munkát - tette hozzá Vereczki Andrást.

A szakember elmondta azt is: minden autósnak érdeke ez a módosítás, aki becsületesen fizeti a díjakat, mert egyszerűbbé válhat a kárrendezés és a biztosítók közötti váltás is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×