Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Életveszélyes a belvárosi katolikus templom

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Életveszélyessé vált a budapesti Március 15. téren álló katolikus templom a vasárnapi esti vihar nyomán: a szél annyira megbontotta a tetőt, hogy azon keresztül át lehet látni a tér túloldalára. Az épületet a rendőrség és a tűzoltóság ideiglenesen körülzárta.

Osztie Zoltán plébános szerint jelentős területen nincs cserép a templom tetején, a tetőszerkezet mintegy harmada súlyosan sérült a viharban, a két torony közötti részen szinte semmi sem fedi a templomot.

A híradások szerint húsz embert vittek el a mentők a vihar után a helyszínről, ahol a templom tetejéről lehulló cserepek okoztak sérüléseket - mondta Osztie Zoltán, aki a történtek miatt hétfőn reggel azonnal felvette a kapcsolatot a Fővárosi Önkormányzattal.

A plébános rámutatott arra, hogy a főváros tulajdonában és a katolikus egyház használatában álló Nagyboldogasszony-templom, közismert nevén a Belvárosi templom belsejében egyelőre csak egy-két helyen tapasztaltak beázást, a károk itt nem jelentősek. Az épületet azonban gyorsan be kell fedni, hiszen ha eleredne az eső, a víz behullana a templom belsejébe.

A plébános július 19-én sajtótájékoztatón figyelmeztetett a templom állapotára, aggodalmát fejezve ki amiatt, hogy a toronyból lehulló vakolatdarabok és tetőcserepek előbb-utóbb tragédiát okoznak.