eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Életveszélyes a belvárosi katolikus templom

Életveszélyessé vált a budapesti Március 15. téren álló katolikus templom a vasárnapi esti vihar nyomán: a szél annyira megbontotta a tetőt, hogy azon keresztül át lehet látni a tér túloldalára. Az épületet a rendőrség és a tűzoltóság ideiglenesen körülzárta.

Osztie Zoltán plébános szerint jelentős területen nincs cserép a templom tetején, a tetőszerkezet mintegy harmada súlyosan sérült a viharban, a két torony közötti részen szinte semmi sem fedi a templomot.

A híradások szerint húsz embert vittek el a mentők a vihar után a helyszínről, ahol a templom tetejéről lehulló cserepek okoztak sérüléseket - mondta Osztie Zoltán, aki a történtek miatt hétfőn reggel azonnal felvette a kapcsolatot a Fővárosi Önkormányzattal.

A plébános rámutatott arra, hogy a főváros tulajdonában és a katolikus egyház használatában álló Nagyboldogasszony-templom, közismert nevén a Belvárosi templom belsejében egyelőre csak egy-két helyen tapasztaltak beázást, a károk itt nem jelentősek. Az épületet azonban gyorsan be kell fedni, hiszen ha eleredne az eső, a víz behullana a templom belsejébe.

A plébános július 19-én sajtótájékoztatón figyelmeztetett a templom állapotára, aggodalmát fejezve ki amiatt, hogy a toronyból lehulló vakolatdarabok és tetőcserepek előbb-utóbb tragédiát okoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×