eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Most először nő mondta az esküt a tisztavatáson

A Magyar Honvédség történetében első alkalommal nő volt az eskü szövegének előmondója az augusztus 20-i ünnep alkalmával a budapesti Kossuth téren rendezett tisztavatáson.

A honvédtisztek esküjét Németh Csilla hadnagy mondta vasárnap a Parlament előtti téren.

Az augusztus 20-i ünnep keretében 1969 óta tartanak ünnepélyes tisztavatást Budapesten, a Kossuth-téren. 2005 óta két eskü hangzik el, a honvédtisztek és határőrtisztek külön-külön tesznek esküt.

A Magyar Honvédség soraiban jelenleg több mint ötezer nő szolgál, a honvédségi állományban már 14 százalék a nők aránya - hangsúlyozta Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője a tisztavatást élőben közvetítő közszolgálati televízióban.

Vasárnap a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 144 végzős hallgatóját avatták honvéd-, illetve határőrtisztté. Az újonnan avatott tisztek hadnagyi rendfokozattal kezdik szolgálatukat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×