eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma

Titkos dokumentumok az interneten

A gazdasági növekedés drasztikus csökkenésével, növekvő államadóssággal, valamint a reálbér és a lakossági fogyasztás mérséklődésével számol a kormány a konvergenciaprogram tervezetében - írja az Index.

Az internetes hírújság a birtokába került munkaanyagra hivatkozva közölte: a reálbér 4 százalékkal, a lakossági fogyasztás 1 százalékkal eshet vissza a következő években.

A cikk szerint az államadósság, amely a maastrichti kritériumok értelmében legfeljebb a bruttó hazai termék 60 százaléka lehet, a mostani 67-ről 72 százalékra emelkedik 2008-ra.

A GDP növekedése az idei 4 százalék körüli értékről jövőre 2,1 százalékra csökken, és csak 2009-ben éri el újra a 4,1 százalékot.

Az Index úgy tudja, hogy a munkanélküliek aránya a mostani 7,3 százalékról 7,5-re emelkedhet.

A konvergenciaprogram tervezete jövőre 5,5 százalékos inflációval számol; a pénzromlás mértéke csak 2008-2009-ben térhet vissza az elvárt 3 százalékos szintre.

Az Index azt írja, hogy a munkaanyag a kormányfő környezetéből került a laphoz, és a tervezet egészét állítólag sem az SZDSZ, sem a Magyar Nemzeti Bank nem ismeri.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×