eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A műegyetemi tűzben elhunyt tűzoltót helyeztek végső nyugalomra

Tűzoltói tiszteletadással, mintegy kétezer ember részvételével vettek végső búcsút a műegyetemi tűzben elhunyt Pintér Gábor tűzoltó főhadnagytól a rákospalotai temetőben.

Pintér Gábor főhadnagy ravatalánál lerótta kegyeletét Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Honvédség, a vám- és pénzügyőrség, valamint a mentőszolgálat többszáz dolgozója is.

A műegyetemi tűzben hősi halált halt tűzoltótól koszorúval búcsúzott Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője azt mondta: egyelőre nem tudni, hogyan következhetett be a tragédia, de a jövőben mindent megtesznek azért, hogy ne fordulhasson többé elő hasonló baleset.

Pintér Gábor tűzoltó főhadnagy Reppman Károly tűzoltó hadnaggyal és Horváth Ákos tűzoltó főhadnaggyal együtt augusztus 8-án halt meg mentés közben abban a tűzben, amely a budapesti Műegyetem K épületének pincéjében lévő lőtéren keletkezett.

Reppman Károlytól a váli római katolikus temetőben szombaton vettek végső búcsút, Horváth Ákostól pénteken búcsúznak a fővárosi Farkasréti temetőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×