eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

MSZP-kampány: "Miért kell megtenni, ha fáj?"

"Az agresszió elszívása" - az InfoRádió az MSZP vezetéséhez és kormányhoz közelálló forrása így jellemezte a szocialisták most kezdődött kampányát. A nagyobbik kormányzópárt honlapon, telefonon, és információs füzetekben magyarázza a megszorító intézkedéseket.

Június közepén még a megszorító intézkedések kapcsán azzal nyugtatgatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az országot, hogy "nem kell félni, nem fog fájni".

Az MSZP augusztus közepi politikai hirdetése azonban már egy foghúzáshoz hasonlítja az augusztusban, illetve az ősz folyamán több lépcsőben bevezetendő megszorító intézkedéseket.

"Miért kell megtenni, ha fáj?" - teszik fel a kérdést, amire rögtön meg is adják a választ: "egészségünk érekében akkor is elmegyünk fogorvoshoz, ha tudjuk, hogy fáj. És most az ország egészsége a tét."

Elemzők szerint a probléma az, hogy az emberek nem értik

A nagyobbik kormányzópárt telefonos és internetes kampányt is indított: a helyi tarifáért hívható telefonszámon, illetve az interneten, a www.ezert.hu oldalon magyarázza az elmúlt hetek, hónapok döntéseit.

Egy, az MSZP vezetéséhez és a kormányhoz közel álló szakember azt mondta az InfoRádiónak: elemzésük szerint a választók nem a Gyurcsány-csomag miatt ábrándultak ki, hanem mert nem kaptak magyarázatot a megszorításokra. Választás idején pedig nem a kormánynak, hanem a pártnak "kell elvinni a balhét".

Cél: az agresszió csökkentése

Formailag ugyan némileg hasonló a mostani kampány a múlt őszi imázskampányhoz, de annak elsősorban az új vizuális elemek bevezetése volt a feladata, a mostani viszont tudatosan nagyon rövid, érthető és tényközlő.

Mind a honlapnak, mind a helyi tarifával működő információs telefonvonalnak az a feladata, hogy - mint az InfoRádió forrása fogalmazott - csökkentse az "agressziót". Ugyanis a szocialisták szerint a pontos magyarázatokkal némileg mérsékelhetők a kiábrándult és erősen kritikus hangok.

A honlap és az információs vonal azonban csak az első elemek: az augusztus 28-ával kezdődő héten már "Ezért"-füzeteket is eljuttatnak a választókhoz, hogy magyarázzák az intézkedéseket.

Népszerűségvesztés = kevesebb szocialista polgármester

Erre már csak azért is szükségük lesz, mert az InfoRádió értesülései szerint egy belső használatra készített közvélemény-kutatásból az tűnik ki, hogy a 2002-es önkormányzati győzelemhez képest idén ősszel felére eshet vissza az elnyerhető megyei városi pozíciók száma.

Nem kizárt, hogy a szocialisták csak hat nagyvárosban tudják megszerezni a polgármesteri tisztséget - vélik az InfoRádió által megkérdezett MSZP-sek.

Az előkampánnyal egyidőben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is újra színre lép. Két hetes szabadsága után kedden már a parlamenti SZDSZ-frakcióval egyeztet a konvergencia programról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×