eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Alkotmánybírósághoz fordulhatnak a katonák és a rendőrök

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, mert a kormány tervei között szerepel a nyugdíjkorhatár emelése, valamint a jubileumi jutalom megszüntetése.

A szervezet alelnöke az InfoRádióban azt mondta: a kormány azokat a szerzett jogokat kivánja eltörölni, amelyek miatt vonzóvá vált a fegyveres és rendvédelmi testület.

Balázs László hozzátette: a fegyveres erőknél hivatásos állományban dolgozó 25 év szolgálat után 5 év kedvezményben részesülhet, azaz akár már 57 éves korában nyugdíjba mehet.

Hangsúlyozta: ha valaki folyamatosan 25, 30 vagy 35 évet dolgozott megszakítás nélkül a testületben, akkor a 25. év után jogosult a jubileumi jutalomra.

Szólt arról is: a jelenlegi törvények szerint a nyugdíjat az utolsó év bérátlagából számítják ki, ha azonban a kormány ezt megváltoztatja az utolsó 3-5, vagy 10 év átlagára, akkor jelentősen csökkenhet a nyugdíj mértéke.

Balázs László azt mondta: ha életbe lépnek a változtatások, akkor az alkotmánybírósághoz fordulnak.

Danks Emese kormányszóvivő az InfoRádió kérdésére azt válaszolta: a kabinet még nem döntött ebben az ügyben.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×