Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két bizottság vizsgálja a tragédia körülményeit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hősi halottá nyilvánította a kedd este, a budapesti Műegyetemen keletkezett tűzben meghalt 3 tűzoltót az önkormányzati és területfejlesztési miniszter. Lamperth Mónika Pintér Gábor hadnagyot főhadnaggyá, Reppman Károly törzsőrmestert és Horváth Ákos őrmestert hadnaggyá léptette elő.

Demszky Gábor főpolgármester korábban bejelentette: Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti az oltás közben elhunyt tűzoltókat, és 1-1 millió forinttal segíti az áldozatok családjait. A Műegyetem 500-500 ezer forintot ajánl fel a hozzátartozóknak.

Kedd este a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének pincéjében lévő lőtéren gyulladt ki a lőszerfogó gumifal. A tűz okainak és az oltás körülményeinek vizsgálatára két szakértői bizottságot hoztak létre.

Már csak egy tűzoltó van kórházban

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt vizsgálja, hogy a kivonuló egységek a bevetés szabályai szerint próbálták-e megfékezni a lángokat, valamint, hogy megfelelő volt-e a tűzoltók felszerelése és védőruházata.

A Fővárosi Tűzoltóság arra keresi a választ, hogy a lőtéren betartották-e a tűzmegelőzési és tűzvédelmi szabályokat.

A Műegyetemi SE sportszakosztályának vezetője szerint a lőtér tökéletes műszaki állapotban volt, a lövészetvezető pedig mindent úgy csinált, ahogy kellett. Hidvégi Győző közölte: szabályosan, engedéllyel végezték tevékenységüket, és kizárólag sportfegyverekkel tartottak oktatást.

A Műegyetem lőterén keletkezett tűz oltásakor megsérült hét tűzoltó közül hatan szerda délután elhagyhatták a kórházat - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. A hetedik, az Erzsébet Kórházban kezelt tűzoltó állapota is jó.