Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vizitdíj helyett az orvosi ellátás költségének egy részét kéne megfizetni?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP-frakció nem támogatja az egységes vizitdíj bevezetését. Ehelyett azt szeretnék, ha minden beteg számlát kapna az ellátásról, és ennek jelképes hányadát fizetné ki - mondta Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese. A Fidesz kommunikációs vezetője szerint az egészségügyi reform újabb megszorításokról szól.

Katona Béla szocialista politikus hangsúlyozta: a beteg által fizetendő összeg meghatározása gondos mérlegelés után lehetséges, ugyanakkor ki kell dolgozni a kedvezmények és mentességek körét.

Az MSZP frakció szerint az ellátó intézmény által kiállított számla lehetne az alapja az intézmény és a társadalombiztosítás közötti elszámolásnak - mondta Katona Béla.

A lényegben egyetért a kormány és a frakció

Kökény Mihály a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke szerint nem előre meghozott döntésekről folyik a vita.

A volt szakminiszter hangsúlyozta, hogy a kabinet és az MSZP nem képvisel két különböző koncepciót, a lényegben egyetértenek.

Fidesz: már csak álom az ingyenes egészségügy

A Fidesz kommunikációs vezetője szerint a szocialisták végleg feladták azon választási ígéretüket, hogy nem kell fizetni az egészségügyi ellátásért.

Szijjártó Péter az InfoRádióban azt mondta, hogy az egészségügyi reform újabb megszorításokról szól. Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a mentőszolgálati dolgozók tíz százalékát elbocsájtották, és az ellátás utáni első vizitre már nem fizet a központi költségvetés.