eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kilépett pártjából Salgótarján MSZP-s polgármestere

Kilépett a szocialista pártból és függetlenként indul az önkormányzati választásokon Salgótarján polgármestere. A korábban országgyűlési képviselőként is dolgozó Puszta Béla szerint az utóbbi hónapokban "személyi, hatalmi törekvések érvényesültek" a város érdekei helyett.

Kilépett az MSZP-ből a salgótarjáni polgármester, aki döntését a pártérdekek túlburjánzásával magyarázta. Puszta Béla szerint "a harmadik ciklus új helyzetet teremtett. A Magyar Szocialista Párt városi és megyei vezetőinek hozzám való viszonya megváltozott".

A polgármester úgy látja, hogy az utóbbi hónapokban "személyi, hatalmi törekvések érvényesültek" a város érdekei helyett, méltatlan szerepre korlátozták az önkormányzati képviselőket, s "csak a párt általi megrendelések szavazatokon keresztüli biztosítása" volt a feladatuk.

Már tavaly otthagyta a salgótarjáni MSZP-t

A ciklus végén már az SZDSZ, a Fidesz, a Munkáspárt és a független képviselő szavazatai biztosították a határozathozatalokat, mindez pedig az önkormányzat működőképességét veszélyeztette - tette hozzá Puszta Béla.

A salgótarjáni szocialisták még tavaly bejelentették, hogy polgármesterjelöltjük Dóra Ottó, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke lesz. Puszta Béla tavaly szeptemberben kilépett az MSZP salgótarjáni szervezetéből, mostanáig a kisterenyei alapszervezet tagja volt.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×