Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kilépett pártjából Salgótarján MSZP-s polgármestere

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kilépett a szocialista pártból és függetlenként indul az önkormányzati választásokon Salgótarján polgármestere. A korábban országgyűlési képviselőként is dolgozó Puszta Béla szerint az utóbbi hónapokban \"személyi, hatalmi törekvések érvényesültek\" a város érdekei helyett.

Kilépett az MSZP-ből a salgótarjáni polgármester, aki döntését a pártérdekek túlburjánzásával magyarázta. Puszta Béla szerint "a harmadik ciklus új helyzetet teremtett. A Magyar Szocialista Párt városi és megyei vezetőinek hozzám való viszonya megváltozott".

A polgármester úgy látja, hogy az utóbbi hónapokban "személyi, hatalmi törekvések érvényesültek" a város érdekei helyett, méltatlan szerepre korlátozták az önkormányzati képviselőket, s "csak a párt általi megrendelések szavazatokon keresztüli biztosítása" volt a feladatuk.

Már tavaly otthagyta a salgótarjáni MSZP-t

A ciklus végén már az SZDSZ, a Fidesz, a Munkáspárt és a független képviselő szavazatai biztosították a határozathozatalokat, mindez pedig az önkormányzat működőképességét veszélyeztette - tette hozzá Puszta Béla.

A salgótarjáni szocialisták még tavaly bejelentették, hogy polgármesterjelöltjük Dóra Ottó, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke lesz. Puszta Béla tavaly szeptemberben kilépett az MSZP salgótarjáni szervezetéből, mostanáig a kisterenyei alapszervezet tagja volt.