eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma

Sólyom: "a kormány segítségére siettem"

Sólyom László köztársasági elnök azt szeretné, ha a korábbi hibákat elkerülve születne döntés a NATO-radar magyarországi telepítésének újabb helyszínéről.

Sólyom László a közszolgálati rádió esti műsorában úgy fogalmazott: különbséget lát a korábbi helyszín Zengő, és a most javasolt Tubes között.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: a most napirenden lévő mecseki Tubesen már fennáll a roncsolt természeti állapot, és út is vezet a hegyre. Az államfő ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a jövőben is rendkívül fontos, hogy a civilek gyakorolhassák jogaikat.

A kormány rájött a hibájára

Sólyom László arról is beszélt: azért küldte véleményezésre az Alkotmánybíróságnak a felsőoktatási törvény módosításáról szóló jogszabályt, mert minden esetben kötelessége így tenni, ha kétségkívül alkotmányellenesnek talál egy jogszabályt.

Úgy vélte, hogy a kormány is rájött hibájára, hiszen a parlamenti vita során módosító indítványokat nyújtott be a javaslathoz, de azokat a kormánypárti képviselők leszavazták. "Most a kormány segítségére siettem" - jelentette ki Sólyom László.

Az államfő azt kifogásolta, hogy a felsőoktatási intézményben működő gazdasági tanács olyan esetekben is vétójogot kapna, amikor az egyetemek, illetve főiskolák autonómiáját érintő döntéseket kellene hozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×