eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csodaautók és csodanők a Hősök terén - képekkel

Több tízezer ember látogatott ki csütörtök délelőtt Budapesten a Felvonulási térre, ahol két Forma 1-es versenyautó és Besenyei Péter műrepülő világbajnok égi-földi versenyét láthatták. És rengeteg szép nőt...

A Forma 1 két energiaitalos csapata, a Red Bull Racing és a Toro Rosso - ami szintén vörös bika, csak spanyolul - egy-egy autója állt fel a rajtvonalra Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor kereszteződésében, hogy végigszáguldjanak a Dózsa György úton a Hősök teréig, majd az emlékművet megkerülve vissza a rajthoz.

Az autósok legnagyobb bosszúságára a teljes útvonalat és az Andrássy út egy részét már tíz órakor lezárták, holott a versenyautók csak tizenegy után álltak a rajthoz.

Tízezren tizenegykor

Az útvonal két oldalán fél tizenegy körül már tízezernél többen vártak a látványra és ekkor ment végig az útvonalon a Forma 1 biztonsági autója, az a tuningolt Mercedes, amely szintén irigylésre méltó gyorsulásra és sebességre képes.

Tizenegy után viszont felvisítottak a kilencszáz lóerős Forma 1-es motorok és kétszáz fölötti tempóban száguldottak végig a Dózsa György úton, ahol erre az időre felfüggesztették a KRESZ sebességkorlátozó előírásait.

A levegő Forma-1-ese is bemutatót tartott

<

...és csodanők a Hősök terén
(fotó: InfoRádió - Albert Dénes) (képgaléria)

A térre néző házak fölött megérkezett, majd húsz méteres magasságba - vagy inkább alacsonyságba - ereszkedett Besenyei Péter repülőgépe, amely a versenyautók tempóját követve közvetlenül fölöttük repülte végig az útvonalat.

A két Forma 1-es csapat pilótája a rajtvonalhoz visszaérve még bemutatott néhány piruettet, a levegő megtelt az égett gumi szagával és az aszfalton bizonyára napokig ott lesznek még a két arasznyi széles, fekete csíkok.

A közönség egy része - a hátrább állók - valószínűleg csak Besenyei Péter repülőgépét láthatták. A legjobban talán azok a tetőfedő munkások jártak, akik a Dózsa Győrgy út egyik házát javították, illetve javították volna, de e helyett páholyból nézték végig a ritka látványosságot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×