eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ökológiai katasztrófa Tolna megyében

Legalább 100 millió mézelő méh pusztult el a Tolna megyei Németkéren a hét elején végzett helikopteres permetezés során. A szakemberek szerint kisebb ökológiai katasztrófa történt.

A Tolna Megyei Méhészeti Egyesület elnöke az InfoRádióban elmondta: a méhészek hétfőn vették azt észre, hogy egyre jobban ürülnek a kaptárak.

Negyven méhészetet, kétezer méhcsaládot ért kisebb-nagyobb kár, ezer méhcsalád teljesen, a királynőkkel együtt elpusztult - tette hozzá Nagyernyei Attila.

A szakember szerint a méhészeket mintegy 50-80 millió forintos kár érte, erre való tekintettel a rendőrség azonnal megkezdte a nyomozást.

Ismeretlen gép és vegyszer

A méhészeti egyesület elnöke közölte: a bajt okozó permetezést egy bejelentés nélküli helikopter végezte, ugyanakkor a szemtanúknak köszönhetően ismert a gép kinézete; a vegyszer laboratóriumi azonosítása pedig folyamatban van.

Nem csak a méhészeket ért károkról van szó, kisebb ökológiai katasztrófa történt; sok méhész beszámolt arról, hogy rengeteg hasznos rovart és lepkét látott vergődni - hangsúlyozta Nagyernyei Attila.

Az egyesületi vezető kiemelte azt is, hogy a vegyszer emberekre is veszélyes, a mérgezett területről visszatérő méhek csípése hatalmas kiütéseket okozott a méhészek kezén és lábán, amelyekről kórházi lelet is készült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×