Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Medián: romló közhangulat, biztos Fidesz-előny

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A teljes népesség körében 37-ről 31 százalékra csökkent az MSZP támogatottsága, míg a Fideszé ugyanekkora arányban, 38 százalékra nőtt. Az emberek közel kétharmada úgy véli, hogy rossz irányba mennek a dolgok.

Az MSZP támogatottsága a teljes népesség körében 37-ről 31 százalékra csökkent, a Fideszé pedig hasonló mértékkel 38 százalékra nőtt - derül ki a Medián június 16-a és 20-a között, 1200 fő megkérdezésével készített fölméréséből, amely a HVG-ben jelent meg.
A választani tudó biztos szavazók között a Fidesz 51, az MSZP 39 százalékot ért el - mondta el az InfoRádiónak Karácsony Gergely kutatási igazgató. A felmérés szerint a parlamentbe sem az SZDSZ, sem az MDF nem jutna be, ugyanakkor utóbbi két kategóriában is megelőzi a liberális pártot és csak a biztos szavazó pártválasztók között ért el mindkét párt négy-négy százalékos támogatást.

A Medián szerint a megszorító intézkedések bejelentése után 49-ről 62 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik szerint az országban rossz irányba mennek a dolgok, és 32-ről 57 százalékra nőtt azoké, akik háztartásuk pénzügyi helyzetének romlását valószínűsítik.

A felmérésből az is kiderül, hogy évtizedes negatív rekordot döntöttek a lakosság gazdasági várakozásai - mondta Karácsony Gergely kutatási igazgató.