eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Utcára vonul a magyar?

Együtt demonstrál a hat országos szakszervezeti szövetség a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedései ellen. A helyszínről és az időpontról csütörtökön egyeztetnek. Az már azonban biztosnak tűnik, hogy az Igazság Napja névre keresztelt demonstrációt - amely szervezője szerint a sajtóhírek ellenére szigorúan civil kezdeményezés - július 4-én tartják a budapesti Kossuth téren.

Nem hiszem, hogy épeszű szakszervezet támogathat egy ilyen programot - fogalmazott az InfoRádióban Borsik János a kormány elképzeléseiről.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke a valódi egyeztetéseket hiányolva megjegyezte: a kormánynak nem kész anyagokat kellett volna átadnia az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak.

A hat országos szakszervezeti szövetség arról már döntött, hogy együtt demonstrálnak. Arról, hogy pontosan mikor és hol, csütörtökön egyeztetnek.

A július 4-ei dátum mindenesetre úgy tűnik, hogy már foglalt. Hacsak nem döntenek úgy a szakszervezetek, hogy csatlakoznak a Kossuth térre meghirdetett megmozduláshoz, amelyre a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedései ellen tüntetőket várják.

Az esemény szervezője, Szentannai József cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint bármilyen politikai szervezet, például a Fidesz állna mögöttük.

Az InfoRádiónak nyilatkozva kitartott amellett, hogy sem párt, sem szervezet nem támogatja őket, a költségeket magánszemélyek adják össze.

A pécsi informatikus szerint egyedül a Szabad Magyarországért Mozgalom segített nekik egy internetes felület biztosításával, mivel erre már nem maradt pénzük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×