eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megint nem döntöttek az északi Duna-hídról

Ismét elhalasztotta a Fővárosi Bíróság a döntést az északi Duna-híd ügyében. A halasztásra azért került sor, mert egy civil szervezet közölte: a felperes oldalán beavatkozóként venne részt az eljárásban.

A Szigetmonostor önkormányzata és a Közlekedési Főfelügyelet között tartó közigazgatási perben azért nem született ítélet, mert egy civil szervezet jelezte: felperesi oldalon beavatkozóként szeretne részt venni az eljárásban.

Marosi Ildik, az ügyben eljáró bíró hangsúlyozta: az érintett civil szervezet képviselője csak írásbeli kérelmet nyújtott be és nem jelent meg a tárgyaláson, azért azt el kellett halasztani.

Szigetmonostor önkormányzata azért indított pert a Közlekedési Főfelügyelet ellen, mert az engedélyezte az M0-ás autópálya északi Duna-hídjának megépítését, de a felperes szerint az eljárásnál nem vettek figyelembe egy környezetvédelmi szakhatósági engedélyt.

Ebben az önkormányzat képviseletében eljáró Pintér István ügyvéd szerint az szerepelt, hogy a nagy híddal egy időben egy másik, kis híd megépülésére is szükség van, ami a szigetmonostoriak szerint megkönnyítené a közlekedést.

A település önkormányzata és a Közlekedési Főfelügyelet között húzódó perben már csak a nyári tárgyalási szünetet követően, augusztus végén születhet döntés.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×