Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megint nem döntöttek az északi Duna-hídról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismét elhalasztotta a Fővárosi Bíróság a döntést az északi Duna-híd ügyében. A halasztásra azért került sor, mert egy civil szervezet közölte: a felperes oldalán beavatkozóként venne részt az eljárásban.

A Szigetmonostor önkormányzata és a Közlekedési Főfelügyelet között tartó közigazgatási perben azért nem született ítélet, mert egy civil szervezet jelezte: felperesi oldalon beavatkozóként szeretne részt venni az eljárásban.

Marosi Ildik, az ügyben eljáró bíró hangsúlyozta: az érintett civil szervezet képviselője csak írásbeli kérelmet nyújtott be és nem jelent meg a tárgyaláson, azért azt el kellett halasztani.

Szigetmonostor önkormányzata azért indított pert a Közlekedési Főfelügyelet ellen, mert az engedélyezte az M0-ás autópálya északi Duna-hídjának megépítését, de a felperes szerint az eljárásnál nem vettek figyelembe egy környezetvédelmi szakhatósági engedélyt.

Ebben az önkormányzat képviseletében eljáró Pintér István ügyvéd szerint az szerepelt, hogy a nagy híddal egy időben egy másik, kis híd megépülésére is szükség van, ami a szigetmonostoriak szerint megkönnyítené a közlekedést.

A település önkormányzata és a Közlekedési Főfelügyelet között húzódó perben már csak a nyári tárgyalási szünetet követően, augusztus végén születhet döntés.