Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hivatalos: Tarlós István a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tarlós István lesz a Fidesz és szövetségeseinek főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választáson - döntött egyhangúlag az ellenzéki párt országos választmánya.

A párt elnöksége már pénteken elfogadta a III. kerületi független polgármester feltételeit.

Tarlós István a Fideszt és szövetségeseit felölelő Összefogás főpolgármester-jelöltje, ő vezeti az Összefogás fővárosi listáját is - mondta a párt szóvivője az InfoRádióban.

Szijjártó Péter hozzátette: bíznak Tarlós Istvánban, hiszen évek óta egy mintaszerű gazdálkodást folytató kerületet vezet; így a politikus szabad kezet kap, például a hivatali struktúra kialakításához.

Fővárosi lista

A szóvivő közölte: a testület jóváhagyta a fővárosi listát, valamint a megyei listák és a megyei közgyűlési elnök-jelöltek többségét is.

A Fidesz fővárosi listáját a főpolgármester-jelölt Tarlós István vezeti, mögötte Fónagy János volt közlekedési miniszter, Pokorni Zoltán alelnök, Wintermantel Zsolt, a Fidelitas jelöltje, valamint Bagdy Gábor, a KDNP jelöltje következik.

A hatodik helyen a Fidesz-szövetséges Vállalkozók Pártja jelöltje áll majd, de a személyről még nem született megállapodás. A hetedik helyen Csallóközi Zoltán, a Nemzeti Fórum jelöltje áll, mögötte Pesti Imre, Ughy Attila és Németh Szilárd következik.

Kérdésre válaszolva Szijjártó Péter elmondta: a listán nem kapott helyet Tirts Tamás, akinek neve korábban főpolgármester-jelöltként vetődött fel és Rátonyi Gábor zuglói polgármester sem.

A megyei közgyűlések elnökjelöltjei

Az országos választmány Baranya, Csongrád, Komárom-Esztergom megyék kivételével kivételével megnevezte a megyei közgyűlési elnök-jelölteket is, akik négy kivételével országgyűlési képviselők.

Bács-Kiskunban Bányai Gábor, Békésben Domokos László, Borsod-Abaúj-Zemplénben Ódor Ferenc, Győr-Moson-Sopronban Szakács Imre, Hajdú-Biharban Rácz Róbert, Nógrádban Becsó Zsolt, Pest megyében Szűcs Lajos, Szabolcs-Szatmár-Beregben Fülöp István, Tolnában Koltai Tamás, Vasban Kovács Ferenc, Veszprémben Lasztovicza Jenő, Zalában pedig Manninger Jenő országgyűlési képviselők a jelöltek.

Fejérben Balogh Ibolya gárdonyi közjegyzőt, Hevesben Hermann Istvánt, a Vállalkozók Pártjának jelöltjét, míg Jász-Nagykun Szolnokban Fejér Andor önkormányzati képviselőt, Somogyban pedig Majer Istvánt, a megyei közgyűlés fideszes tagját jelölték megyei közgyűlési elnöknek.