Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Üres elsősegélydoboz Gyurcsánynak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több kiadáscsökkentést és valódi reformokat hiányol a kormány megszorító csomagjából a Magyar Demokrata Fórum. Almássy Kornél, a párt ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke az InfoRádióban azt mondta, hogy a Gyurcsány-kormány sumákol.

Almássy Kornél szerint a bejelentett intézkedések csak terheket rónak az állampolgárokra, a megszorításokat pedig nem követik igazi reformok. Az IDF ezt érzékeltetve egy üres elsősegélydobozt küldött Gyurcsány Ferenc kormányfőnek.

Az MDF ifjúsági szervezetének elnöke kifogásolja, hogy a csomag elsősorban a középosztályt sújtja, a kisembereket, a kisvállalkozásokat fokozottan érinti, és csökkenti a versenyképességet.

Almássy Kornél szerint nem derül ki a programból, hogy meddig tart a megszorítások időszaka, mire fordítják a beérkező összegeket, és semmi nem garantálja az állami pazarlás megszűnését.

A politikus sumáknak nevezte a Gyurcsány-kabinetet, mondván: a kormányprogram elfogadásakor nem esett szó a megszorításokról, azokat az Országgyűlést megkerülve, csak egy nappal később jelentette be a miniszterelnök.

Az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke szerint a Gyurcsány-csomagból hiányoznak az érdemi kiadáscsökkentő intézkedések.

Almássy Kornél megjegyezte, hogy a baloldal gazdasági problémák esetén mindig az adókat emeli, a konzervatívok pedig inkább csökkentenék a közterheket, kifehérítenék a gazdaságot, letörnék a korrupciót.

Az MDF országgyűlési képviselője azt mondta, hogy még el is fogadnák a megszorításokat, ha lennének a piaci szereplők szerint is hiteles stabilizáló intézkedések.