eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Princz felmetését kérte Bárándy

A védőbeszéddel folytatódott a Postabank-ügy tárgyalása a Fővárosi Bíróságon. Princz Gábor ügyvédje felmentést kért védencére a 35 milliárd forintos hűtlen kezelés miatt indult büntetőperben. Bárándy Péter úgy vélte: a vagyoni hátrány megállapíthatatlan, és álláspontja szerint szabálysértés nem történt.

Korábban az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott Princz Gábornak, a bank volt elnök-vezérigazgatójának és társainak.

Perbeszédében nyomatékos enyhítő körülményként említette a vádlottak büntetlen előéletét és azt, hogy a bűncselekmények elkövetése óta egy évtized telt el.

A vád szerint a pénzintézet vezetői 1995 és 1997 között szándékosan megszegték törvényi kötelezettségeiket, hibás üzletpolitikát folytattak, sorozatosan megtévesztették a bank tulajdonosait és a bankfelügyeletet, nem képeztek céltartalékot és jól működő bank látszatát keltették.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×