Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Nem kis bonyodalmat okoz\" Bush Ferihegyen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Soha nem látott biztonsági intézkedéseket vezetnek be George W. Bush amerikai elnök látogatása miatt. Ma délután hat órától, illetve holnap öt órától a rendőrség lezárja a ferihegyi repülőtérre vezető utat. Azoknak, akik ebben az időszakban repülnek, tanácsos korábban kimenniük a reptérre, vagy lemondhatnak az utazásról.

"Nem kis bonyodalmat okoz nekünk az amerikai elnök látogatása. Szerdán 18 órától 20 óra 30 percig teljes karantén lesz Ferihegy körül, ez alatt az idő alatt se kijutni, se bejutni nem lehet a reptérre" - fogalmazott az InfoRádióban a Budapest Airport szóvivője.

Csütörtökön hasonló lezárásokra kell készülni délután 17 és 18 óra között.

Szollár Domokos azt tanácsolja az ezekben az időszakokban utazóknak, hogy szerdán legkésőbb 17.45-ig, csütörtökön pedig 16.45-ig érjenek ki Ferihegyre, mert különben nem tudnak elrepülni Budapestről.

A szóvivő szerint a ferihegyi terminál épületén belül már nem lesznek korlátozások, de a szokásosnál is több lesz a biztonsági ember.

A repülőgépek forgalmát szintén nem érinti ennyire szigorúan az elnöki látogatás. Az Air Force One érkezésekor és távozásakor azonban mintegy 30 perces csúszások lesznek a menetrendben, ami körülbelül 10 járatot érint majd.

Szollár Domokos elárulta, hogy az amerikai delegációval összesen öt gép érkezik, elhelyezésük azonban nem lesz gond, hiszen a ferihegyi reptér elég nagy.