Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csak átverés Bush szálláshelye?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elképzelhető, hogy nem is a Meridien szállodában száll meg az amerikai elnök budapesti látogatásán - mondta az InfoRádiónak Georg Spöttle. A biztonságpolitikai szakértő rosszul védhetőnek tartja a Deák téri hotelt.

Nem tartom valószínűnek, hogy a sajtó által megjelölt szállodában fog lakni az amerikai elnök, mert a Le Meridien nagyon nehezen védhető, sok épület van körülötte, nagy a rálátás, egy mesterlövész könnyen tűz alá tudná venni a szállodát - sorolta a problémákat a biztonságpolitikai szakértő.

Georg Spöttle felidézte, hogy amikor Michael Jackson Berlinbe látogatott, meg volt adva a szálloda, ahol elvileg lakott, és a rajongók is oda tódultak, miközben a sztár egész máshol szállt meg.

Konvojból is több van

A szakember hozzátette: az elnök védelmét szervező szolgálat általában két vagy több, limuzinokból és terepjárókból álló konvojt indít el, és nem lehet tudni, melyikben van az elnök.

Nem lehet kiszámítani azt sem, hogy az elnöki autóban, vagy esetleg egy páncélozott terepjáróban ül - hangsúlyozta Georg Spöttle.

A biztonságpolitikai szakértő inkább a könnyebben védhető Hilton szállodát választaná, mivel ott kicsi az autóforgalom, és könnyű tovább korlátozni, esetleg a Margitszigeten szállásolná el George Bush-t.

A kérdés azért is érdekes, mivel a Meridien szálloda valamennyi vendégét kiköltöztették az amerikai elnök látogatása miatt.