Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Érdekképvielet: egyes, kommunikáció: kettes alá

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Osztályismétlés, vagy pótvizsga - a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének értékelése szerint ez várna a leköszönt oktatási vezetésre, ha negyedikes kisdiák lenne. Kerpen Gábor szakszervezeti elnök szerint az új oktatási és kulturális miniszter személye több területen bizakodásra adhat okot, a nézeteit azonban a nyilvánosság előtt is mielőbb ki kell fejtenie.

Az oktatásért és az oktatásban dolgozók anyagi megbecsülésért való kiállás: kettes. Kommunikációs készség: gyengén megfelelt. A PDSZ ítélete: ismétlés, vagy pótvizsga.

Az oktatási tárca előző vezetése alatt 2006-ban 20 milliárd forinttal csökkent a közoktatás finanszírozása, és Magyar Bálint egyetlen alkalommal sem jelent meg az egyeztetéseken - hangsúlyozta az InfoRádióban Kerpen Gábor.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint csak az javítja a tárca teljesítményét, hogy a politikai államtitkár gyakran részt vett a Közoktatáspolitikai Tanács ülésein.

Kerpen Gábor "nagyon pozitív gesztusként" értékelte azt, hogy az új miniszter, Hiller István részt vett a Közoktatáspolitikai Tanács első ülésén.

A szakszervezeti vezető szerint azonban az új tárcavezetőnek mielőbb széles körben is meg kell ismertetnie azt a nézetét, miszerint javítani kell az oktatásban dolgozók társadalmi megbecsülését.

Kerpen Gábor a kormányprogram közoktatást érintő elemei, például a pedagógusi óraszám kapcsán az egyeztetést és az érdemi vitát hiányolta. Megjegyezte: reméli, erre hamarosan sor kerül.