Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az SZDSZ feltételeket szab a kormánynak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Szabad Demokraták Szövetése azzal a feltétellel támogatja a kormány Új Egyensúly programját, hogy 2009-től bevezetik az egykulcsos adórendszert és nagyobb hangsúlyt fektetnek a versenyképesség növelésére. A Fidesz arra kérte a kisebbik koalíciós pártot, hogy ne szavazza meg az adóemeléseket.

"A költségvetési megszorításokkal, adóemelésekkel is járó államháztartási kiigazítást kompromisszumnak tekintjük, amely szükséges feltétele az SZDSZ választási programjában megfogalmazott célok elérésének" - olvasható a párt közleményében.

E célok érdekében a Szabad Demokraták Szövetsége támogatja, hogy nemzetközi tekintélyű szakértőkből megalakuljon a Konvergencia Tanács.

A miniszterelnök tanácsadó szervezeteként működő testület az euró bevezetésének kényes időszakában segítené a monetáris és a fiskális politika közötti összhang megteremtését.

Fidesz: szavazzon nemmel az adóemelésre az SZDSZ!

Az "adócsökkentés pártja" szolgalelkűen asszisztál a durva kormányzati pénzbehajtáshoz, az adó- és áremelésekhez - olvasható a Fidesz szóvivőjének közleményében.

"Megértjük, hogy az SZDSZ kihátrálni igyekszik a számára rendkívül kellemetlen politikai szituációból, hiszen a napnál is világosabbá vált, hogy a liberális párt nem őszinte, nem egyenes és megbízhatatlan" - fogalmazott Szijjártó Péter.

A szóvivő közleményében arra kérte az SZDSZ-t, hogy amennyiben tényleg fenntartásai vannak a Gyurcsány-csomaggal szemben, akkor ne "bátortalan közleményeket" küldözgessen, hanem képviselői ne szavazzák meg az adóemeléseket.