eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány Ferenc megsértődött

Gyurcsány Ferenc egyszerűen megsértődött - állítja az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke, annak kapcsán, hogy a kormányfő igen ingerülten beszélt az Országos Érdekegyeztető Tanács képviselőivel. Borsik János az InfoRádiónak azt mondta: nem ez az első alkalom, hogy a miniszterelnök így beszél a szakszervezetekkel.

A miniszterelnök a többi mellett azt mondta: ha a tárgyalópartnereknek nem tetszik a magyar helyzet, menjenek el Szlovákiába.

"Végig csináljuk, ha törik, ha szakad. Ha egyedül maradok, akkor is végigcsinálom" - idézte Gyurcsány Ferenc szavait a szakszervezeti vezető, aki szerint a miniszterelnök nem nagyon díjazta, hogy az érdekegyeztető tanácson bírálták a javaslatát. A mondatok akkor hangzottak el, amikor a munkavállalói oldal a nemtetszését hangsúlyozta a kormány megszorító intézkedéseivel kapcsolatban.

Az OÉT tagjai ráadásul az ülés előtti estén kapták meg e-mailben azt a csaknem 200 oldalas javaslatcsomagot, amelyről a kormány a véleményüket várta. A szakszervezeti vezető szerint nem véletlenül teremtett ilyen helyzetet a kabinet, a miniszterelnök pedig legfeljebb magára sértődhet meg.

Mint mondta, ha Gyurcsány Ferenc szerint ez a partnerség, akkor a következő négy évben még sok hasonló vitájuk lesz.

Morális válságot okozhat

Súlyos morális válságot okozhat, hogy a kormány eltitkolta az igazságot a kampányban, és saját programját félretéve megszorításokat vezet be - mondta el az InfoRádió által megkérdezett politikai kommunikációs szakértő.

Fűrész Gábor szerint Gyurcsány Ferenc komoly hibákat követ el a kommunikációban, de önvizsgálatra szorulnak a választópolgárok is, akiknek el kell dönteniük: lehet-e igazmondással is választást nyerni.

Eltűnt a stratégia és a meggondoltság

A választási kampányban még meggondoltság és stratégiai szemlélet jellemezte a kormányoldalt, ez azonban mára eltűnt - mondta Fűrész Gábor, aki szerint a közvélemény eddig többet foglalkozott a kommunikációs teljesítménnyel, mint a valódi kormányzati munkával.

A szakértő úgy látja, morális válságot idézhet elő, hogy a kormány a kampányban még elhallgatta az igazságot a magyar gazdaság állapotáról, az ellenzék állításait pedig légbőlkapottnak minősítette.

Romlott a kormányoldal népszerűsége

Ennek következménye az is, hogy a választás utáni győzteshez húzás időszaka csak egy hónapig tartott, ezt követően viszont jelentősen romlott a kormányoldal népszerűsége.

Fűrész Gábor szerint egy olyan helyzetben, amikor a kormány sutba dobja saját választási programját, hogy helyette megszorításokat vezessen be, akkor helytelen az ingerült kommunikáció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×