Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Forma-1: az Európai Bizottság beperelheti Magyarországot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyíltan megszeg egy uniós irányelvet Magyarország. A kormány utasítására a gazdasági tárca rendeletben teremtett lehetőséget a dohánytermékek reklámozására a mogyoródi Forma-1-es Magyar Nagydíjon. Biztosra vehető, hogy az Európa Bizottság emiatt beperli Magyarországot.

A Népszabadság arról ír, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj ugyan nevében nem reklámoz már egyetlen cigarettamárkát sem, a versenyautók, a pilóták és a kísérők ruhái idén is biztosan tele lesznek dohányreklámokkal. Még akkor is, ha az ilyen hirdetések közzétételét egy ilyen uniós irányelv és több magyar törvény is megtiltja.

A lap arról is beszámol, hogy ha valamennyi engedélyt megkapják, és a kőzet sem tartogat meglepetéseket, 2008-ra elkészül a paksi atomerőmű kis és közepes radioaktivitású hulladékát befogadó bátaapáti tároló. Jelenleg a lejtős aknákat mélyítik - mondta Hegyháti József, az építkezést irányító Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kht. ügyvezető igazgatója. A tervek szerint a két akna egyenként 1700 méter hosszú lesz, eddig 700 méteres szakaszok készültek el.

A Magyar Nemzet írása szerint házkutatást tartott, és iratokat foglalt le a rendőrség a harkányi önkormányzatnál, mialatt a polgármester Budapesten tartózkodott. Bédy Istvánt Tenkes-hegyi pincéjének építési engedélyezési eljárása kapcsán hivatali hatalommal való visszaélés bűntettével gyanúsítják. A polgármester azt mondta: érthetetlen számára, a hatóság eljárása, hiszen minden dokumentumot, amit kértek, a hivatal azonnal rendelkezésére bocsátott.

Az index.hu írása szerint több kormányzati épület válik feleslegessé, miután az új kormányban kevesebb minisztérium van. Hamarosan felszabadul a kulturális tárcának eddig helyet adó Wesselényi utcai irodaépület éppúgy, mint az IHM Dob utcai ingatlana. Az elképzelések szerint a felszabaduló ingatlanokat értékesítik. A hattyúházi bérlemény a jelek szerint megmarad.

A Világgazdaság arról számol be, hogy tetemes veszteséget szenvednek el azok, akik a kedvelt egyszeri díjas életbiztosításokba irányították pénzüket. Azok hozama a tőzsdék teljesítményével párhuzamosan mozog. Ráadásul a lakossági befektetők magatartása a tőkepiacot logikájához képest fordított: ők többnyire árfolyam-emelkedés közben vesznek, és süllyedés közben adnak el.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy mindössze két sorban intézi el az adómódosító javaslatokban a kormány az iparűzési adó 2008-as megszüntetésének hatályon kívül helyezését. A vállalkozások számára a tb-járulékok mellet az egyik legfájóbb elvonási forma jövőjét illetően homályban hagyják az olvasót a törvény beterjesztői: a javaslat a lehető legkorábbi hatálybalépést fogalmazza meg.