eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Három halottja van a balatonfűzfői robbanásnak

Robbanás történt egy balatonfűzfői cég telephelyén, ahol tűzijátékokat tároltak. Az épület teljesen megsemmisült, a helyszínen tartózkodó négy ember közül három életét vesztette, a negyedik sorsáról ellentmondásos információk vannak.

Papp József alezredes, balatonfűzfői tűzoltóparancsnok tájékoztatása szerint a környező területeken keletkezett tüzeket eloltották, illetve folyamatosan oltják, ahogy újabb tüzeket észlelnek. Papp József kiemelte: a lakosságot nem fenyegeti veszély.

A balatonfűzfői tűzoltók ismerték a nemrégiben alakult kft-t, a tűzijátékok raktározásával kapcsolatos engedélyezési eljárásban is részt vettek, és ellenőrzéseket is végeztek, problémát azonban sohasem találtak.

Papp József szerint kérdéses, hogy egyáltalán sikerül-e megtudni a robbanás pontos okát, hiszen az ott tartózkodó dolgozókkal már nem tudnak beszélni. A vizsgálat folyik.

Három holttestet megtaláltak

A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a rendőrség már megkezdte a robbanás helyszínén a vizsgálatokat.

A robbanás nagyságára jellemző, hogy a helyszíni szemlét csütörtökön is folytatni kell. Az egész raktárépület romokban hever - tette hozzá Dániel-Tóth Zoltán.

A szóvivő azt is közölte, hogy a rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást.

Mérgező anyag nem került a levegőbe

A robbanás következtében hatalmas területen szóródtak szét a törmelékek, illetve a raktárban tárolt pirotechnikai eszközök maradványai.

Az egy-másfél kilométernyire lévő lakótelepen több ablak is betört. A raktárépület felrobbanásakor mérgező anyag nem került a levegőbe.

Közben az önkormányzati és területfejlesztési miniszter az elmúlt időszakban bekövetkezett robbanóanyagokkal kapcsolatos balesetek miatt arra utasította az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjét, hogy soron kívül végezzenek tűzvédelmi ellenőrzéseket a területükön működő pirotechnikai termékekkel és robbanóanyagokkal foglalkozó cégeknél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×