Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Három halottja van a balatonfűzfői robbanásnak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Robbanás történt egy balatonfűzfői cég telephelyén, ahol tűzijátékokat tároltak. Az épület teljesen megsemmisült, a helyszínen tartózkodó négy ember közül három életét vesztette, a negyedik sorsáról ellentmondásos információk vannak.

Papp József alezredes, balatonfűzfői tűzoltóparancsnok tájékoztatása szerint a környező területeken keletkezett tüzeket eloltották, illetve folyamatosan oltják, ahogy újabb tüzeket észlelnek. Papp József kiemelte: a lakosságot nem fenyegeti veszély.

A balatonfűzfői tűzoltók ismerték a nemrégiben alakult kft-t, a tűzijátékok raktározásával kapcsolatos engedélyezési eljárásban is részt vettek, és ellenőrzéseket is végeztek, problémát azonban sohasem találtak.

Papp József szerint kérdéses, hogy egyáltalán sikerül-e megtudni a robbanás pontos okát, hiszen az ott tartózkodó dolgozókkal már nem tudnak beszélni. A vizsgálat folyik.

Három holttestet megtaláltak

A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a rendőrség már megkezdte a robbanás helyszínén a vizsgálatokat.

A robbanás nagyságára jellemző, hogy a helyszíni szemlét csütörtökön is folytatni kell. Az egész raktárépület romokban hever - tette hozzá Dániel-Tóth Zoltán.

A szóvivő azt is közölte, hogy a rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást.

Mérgező anyag nem került a levegőbe

A robbanás következtében hatalmas területen szóródtak szét a törmelékek, illetve a raktárban tárolt pirotechnikai eszközök maradványai.

Az egy-másfél kilométernyire lévő lakótelepen több ablak is betört. A raktárépület felrobbanásakor mérgező anyag nem került a levegőbe.

Közben az önkormányzati és területfejlesztési miniszter az elmúlt időszakban bekövetkezett robbanóanyagokkal kapcsolatos balesetek miatt arra utasította az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjét, hogy soron kívül végezzenek tűzvédelmi ellenőrzéseket a területükön működő pirotechnikai termékekkel és robbanóanyagokkal foglalkozó cégeknél.