eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Fidesz: a felelősség a kormányé

A Fidesz azt várja a kormányfőtől, hogy a parlamentben adjon számot az ország valós gazdasági helyzetéről. Az ellenzéki párt szóvivője az InfoRádióban azt mondta: választ várnak arra is, hogy miért jelentett be a választási ígéretekkel ellentétes intézkedéseket a miniszterelnök.

Szijjártó Péter kifogásolta, hogy a választások előtt a kormánypártok még dübörgő gazdaságról beszéltek és azt hangoztatták, hogy a magyar gazdasággal minden rendben van. Ennek ellenére a miniszterelnök most olyan változtatásokat jelentett be, amely nehezíti az emberek életét.

"Az embereknek joguk van tudni, hogy mi a helyzet, mi indokolja, hogy a kampány részéről elhangzott érvek szöges ellentétben állnak a most bejelentett intézkedésekkel" - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

Az intézkedések

Gyurcsány Ferenc szombaton, az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén a többi mellett azt jelentette be, hogy szűkül az adómentes bevételek és az igénybe vehető adókedvezmények köre. A 15 százalékos áfakulcs 20-ra emelkedik, és 25 százalékra emelkedik október 1-jétől az egyszerűsített vállalkozói adó kulcsa.

Ingatlanadót vezet be a kormány 2008-tól az átlagos értéket meghaladó lakó- és üdülő. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: az adó a több 10 millió forintot érő ingatlanokra vonatkozik majd. Szólt arról is, hogy egyszeri alkalommal, 10 százalékos különadó megfizetése mellett a magánszemélyek és a vállalkozások hazautalhatnák eddig külföldön tartott pénzüket.

Négy százalékos szolidaritási különadót vezetnek be a nyereséges vállalkozások és a 6 millió forint feletti éves jövedelemmel rendelkező magánszemélyek esetében. Gyurcsány Ferenc hozzátette: a jövőben valamennyi, társasági adó fizetésére kötelezett cégnek a fennmaradáshoz minimálisan elvárható nyereség után kell megfizetnie ezt az adót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×